Бившият заместник-министър ще стане новия шеф на ДАНС

 

Димитър Георгиев ще е новият шеф на ДАНС. Официално правителството го предложи за поста, а президентът Росен Плевнелиев потвърди, че кандидатурата му ще бъде одобрена. Георгиев е заемал поста заместник - министър на вътрешните работи по времето на Цветан Цветанов, а в момента е съветник на вицепремиера Меглена Кунева. 

Още по темата

 

 „Той беше част от моя екип и беше безупречен, отговорен професионално, ползва се с доверието на евроатлантическите партньори”, коментира председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.  

 

„За над ефективното действие на ДАНС е много важно на фона на ИДИЛ, Украйна. Ние имахме критики към действията на ДАНС по случая КТБ”, коментира Найден Зеленогорски от Реформаторския блок.

 

„Аз вече съм уличен за опорната лексика за преяждане с власт, но на фона на властовите позиции, които заеха колегите от Реформаторския блок ние звучим като пионерчета, да не кажа чавдарчета”, коментира лидерът на ДПС Лютви Местан.

 

„Каквито и качества да има Димитър Георгиев, той е в нова среда, с нови шефове и ще трябва да изпълнява личната воля на премиера Бойко Борисов”, смята Красимир Янков от парламентарната група на „БСП лява България”.