Причината за недоволството е лошата инфраструктура

 

Граждански протест в Златарица. Хората недоволстват от лошото състояние на пътя в района и от това, че през последните години пари за ремонт няма. В продължение на три часа всички входове и изходи към града бяха блокирани.

Още по темата

Въпреки че нямаха разрешение от Агенция „Пътна инфраструктура“, точно в 09:00 часа всички пътища към Златарица бяха блокирани за движение

 

Проблемът се задълбочил, след като в края на 2014 година пътят Велико Търново-Елена се затваря за движение заради свлачище. Обходният маршрут е през Златарица, от където и до днес преминават тежкотоварни камиони, които допълнително разбиват пътя. 

 

„Винаги се поставя въпросът, че ние си плащаме гражданска отговорност, винетки, но въпреки всичко, ние от себе си правим всичко, за да пътуваме нормално. Ние направихме и списъци с хората, които искат да се променят нещата. Над 3000 са се подписали”, заяви Маргарита Дамянова-председател на инициативния комитет. 

 

Кметът на общината не веднъж е подавал жалби до всички институции с искане да бъдат отпуснати средства за ремонт на републиканската пътна мрежа в района.

 

 „Изпратихме писма, попитахме ги какво ще се случи, ще бъдат ли ремонтирани. Но отговор няма. Второ писмо - отново няма отговор”, заяви Пенчо Чанев, кмет на община Златарица. 

 

Ако не бъдат предприети мерки и държавата не отпусне средства за ремонт на пътя, хората заплашват с нови протести.  

 

Репортер: Юлиана Цанева