За Световната купа залагаме на мъжки и женски финал при гимнастиката

 

 

"Трябва да се покажем не само като добри организатори, но искаме и спортни успехи", каза президентът на БФ Гимнастика Йордан Йовчев, цитиран от БГНЕС.

 

Тази година за първи път в историята на гимнастическите спортове ще се проведе обща

Още по темата

Световна купа по спортна гимнастика и по акробатика, на която домакин е България. Във Варна, в обновената зала на Двореца на културата и спорта, от 7-9 май ще се проведат състезанията в двата спорта.

 

Паралено с тях се организират и международни турнири за юноши и девойки по спортна гимнастика и акробатика, за които пристигат клубни и национални отбори. Световната купа и турнирите ще съберат около 1000 спортисти, треньори и спортни деятели от 37 държави във Варна.

 

"Седмица преди започването на събитието подготовката е трескава, адреналинът расте и всеки един е в очакване на Световната купа. Всичко е наред, но си даваме сметка колко важно и отговорно събитие е това. Нямаме проблеми със залата, те бяха малко по-назад, когато трябваше да има инспекция. Всичко вече е проверено, от утре вече качваме и мониторите. Седящите места ще бъдат поставени на първи май. Не сме изцяло спокойни за седалките, тъй като камионите пътуват. Събитието се открива на шести май и докато не се монтира всичко, има какво да ни притеснява. Мисля, че ще се справим дори и в последния момент. Хората работят на предела на силите си, за да се случи събитието", каза Йовчев.  

 

"Проблемите са чисто технически. Това е пети кръг от Световна купа и е важен, защото, първо ние трябва да се докажем не само като организатори, но и като състезатели. Залагаме на мъжки и женски финал при гимнастиката. При акробатиката залагаме изключително на смесената двойка. Ако постигнем това, то за нас е супер. Трябва да се покажем не само като добри организатори, но искаме и спортни успехи. Трябва да дадем гласност на този спорт и шанс на нашите състезатели. Да направим домакинство в гимнастиката и акробатиката е много голямо нещо. Всяко нещо е надграждане. Преди не бяхме правили европейско първенство, след това решихме това, но сега не, че е по-трудно, просто нямаме опит и налагаме правилата в движение. Много напрежение, малко капацитет, но силите и желанието ни са големи. Имаме спонсори и тепърва ще подписваме договори. Министерството също ни помага. Много хора са съмишленици", уточни Йовчев.

 

Снимка/Видео: БГНЕС