170 огнеборци се включиха в потушаването на огъня

Повече от 1100 души бяха евакуирани, а 170 огнеборци работят на място за потушаването на пожар, който възникна по-рано днес в бивши военни складове в башкирското селище Урман, информира БГНЕС.

 

По данни на министерството на извънредните ситуации на територията на бившите складове за артилерийско въоръжение организацията "Вторметалл" извършва утилизация на барут. В резултат от невнимателно боравене от неустановени лица е възникнал пожар от стари дървени сандъци от боеприпаси.

 

"По предварителна информация никой от военните и служителите на предприятието, занимаващо се с утилизацията, не е пострадал", каза за ТАСС говорителят на Централния военен окръг полковник Ярослав Рощупкин.

 

Той не изключи природния фактор - голямата горещина, за възникването на пожара. В същото време се работи и по версията, че неустановени неупълномощени лица, които вероятно са се занимавали с незаконен добив на метал, са в основата на инцидента. Охраната е прогонила три лица от територията на бившите военни складове. С настъпването на нощта работата по гасенето на пожара се преустановява от съображения за безопасност.