Проведе се кръгла маса за справяне с проблемите на младежката безработица

Видео: БГНЕС

 

„Най-голямо предизвикателство са младежите, които нито работят, нито учат. Те се нуждаят от общите ни усилия”, заяви Стефка Лиманска, началник на отдел в Министерството на труда и социалната политика по време на кръгла маса за справяне с проблемите на младежката безработица.

 

"Те имат нужда от подкрепа от по-възрастните им колеги. За това осигуряваме и възможности за първа работа и стажуване", каза Лиманска. Според нея проблемите на необразованите хора са други.

 

Зам.-министърът на образованието и науката Ваня Кастрева коментира, че години наред МОН се опитва да постави проблема там, където е най-голям. Тя бе категорична, че ако загърбим проблемите, загърбваме бъдещето си. 

 

"Активно работим по Закона за училищно и предучилищно образование, в който се надявам, че ще се намерят решенията за проблемите", допълни Кастрева

 

„Не е логично България да е по първите места на младежи, които нито учат, нито работят”, на мнение е зам.-министърът на спорта Калин Каменов. Той заяви, че всички институции заедно трябва да предприемат мерки, но не на приказки, а на терен.