Инцидентът се е случил на пътя Русе-Разград

 

59-годишна жена загина при тежка катастрофа, станала тази вечер на пътя Русе-Разград. При инцидента е пострадал и съпругът й, на 63 години, който е откаран в русенската болница с тежки травми на гръдния кош и гръбначния стълб, но е стабилизиран, предаде БГНЕС.

 

Катастрофата е станала на метри от разклона за село Щръклево, малко преди 19 часа. Лек автомобил със силистренска регистрация, управляван от 39-годишен мъж, се е движил от Попово към Русе. В него са пътували и родителите на шофьора. На лек завой с наклон водачът на автомобила е навлязъл в банкета. Тъй като колата се е движила с над 100 км/ч, шофьорът е изгубил управление и е излетял в крайпътната нива. Автомобилът се е преобърнал, като при падането се е запалил.

 

На мястото на инцидента са били изпратени два екипа на "Спешна помощ", пожарна и полиция. Пожарникарите са потушили огъня и са извадили възрастните пътници от колата. Жената е била откарана в критично състояние с политравма в болницата, където, въпреки усилията на лекарите да я реанимират, е починала. Мъжът й е настанен в лечебното заведение в отделението по хирургия. Шофьорът не е пострадал. Причините за катастрофата се изясняват. 

 

Снимка/Видео: БГНЕС