Наскоро зрители на Нова алармираха, че в курорта умишлено се крият пътни знаци

 

Наскоро зрители на Нова алармираха, че в курорта Златни пясъци умишлено се крият пътни знаци и туристите са заблуждавани, с цел по-голяма печалба за репатриращата фирма. Шофьори разказаха, че служителите с "паяка" се държат грубо и че след вдигане на колата не дават акт, който може да се обжалва. 

 

След репортажа на Нова за буса, който скриваше знак за хора с увреждания на един от паркингите, за да бъдат вдигани повече коли, той вече не спира там, разказват работещи в курорта. Проблемите с "паяка" на Златни пясъци обаче продължават

 

В писмо от дружеството „Златни пясъци” посочват: „Изпълнителят ТЕТ 61 ЕООД има задължение да изпълнява своята дейност в съответствие със закона и носи отговорност за това по общия ред”.

 

"Когато се установи нарушението, тогава се изготвя снимков материал, пише се констативен протокол за извършеното административно нарушение, автомобилът се репатрира и когато е на платформата, се уведомява районното полицейско управление”, обясни Младен Иванов от „Общински паркинги и синя зона”.

 

Основният съвет на специалистите е, ако смятате, че колата ви е била неправомерно репатрирана от територията на Златни пясъци или което и да е друго място, на момента искайте документ, описващ вашето нарушение. Това трябва да е акт от полицията – в него можете да впишете възражение и след това да го обжалвате в съда. Дали има кой да обясни това на чуждите туристи обаче, не е ясно.

 

От Златни пясъци посочват, че инфраструктурата за движение на превозни средства в курорта е тяхна собственост и законът им давал абсолютното право да я управляват. Иначе казано – репатриращата фирма продължава в същия дух, щом собственикът на алеите „Паркстрой – Златни пясъци” ООД е преценил така. Договорът им с фирма ТЕТ 61 бил между търговски субекти и касаел само техните взаимоотношения. Нищо, че се отнася и за хиляди туристи всяко лято. 

 

Репортер: Искра Урумова