Вторият роман на Харпър Ли се представя по-добре и от "50 нюанса сиво"

Вторият роман на американската писателка Харпър Ли "Go Set a Watchman" би всички рекорди на продажби на книга при излизането си в книжарниците в САЩ, съобщи най-голямата верига книжарници в САЩ "Barnes & Noble". 

Още по темата

 

В съобщението не се цитират конкретни цифри, но се подчертава, че този изключително очакван роман, публикуван 55 години след "Да убиеш присмехулник", има по-добри продажби през първия ден от бестселъра на Дан Браун "Изгубения символ". Романът на Браун, който излезе през 2009 г. досега държеше рекорда. Романът "Go Set a Watchman" на базата на първите си продажби се представя по-добре и от "50 нюанса сиво". Еротичната трилогия стана най-продавана книга за 2015 г.

 

Романът "Go Set a Watchman" , който е продължение на "Да убиеш присмехулник" е пуснат по книжарниците вчера, напомня АФП, цитирана от БГНЕС. Той разказва за същите персонажи, но вече 20 години по-късно. Писан е през 50-те години, преди "Да убиеш присмехулник", който излиза през 1960 г. , от който са продадени над 30 млн. броя и който е преведен на повече от 40 езици.