В петък в издирването му ще се включат всички горски инспектори в района

Безуспешно приключи акцията по издирване на изчезналия в района на Бузлуджа 85-годишен мъж. Над 40 души – полицаи, планински спасители и доброволци, заедно с 3 следови кучета, се включиха в търсенето му. Краят на днешната операция по спасяване бе обявен в 18 часа. Утре тя ще бъде възобновена в 9 часа сутринта.

 

Правят се опити в търсенето на възрастния мъж да се включат и военни, но задействането на процедурата е сложно и засега няма потвърждение това да стане в утрешния ден. В издирването обаче ще участват всички горски инспектори в района. Целта е да се обхване по-голяма територия.

 

Полицията в Стара Загора разпространи описание на изчезналия. Дончо Георгиев Дончев е висок около 160 - 165 см с пълно телосложение, пъстри очи, бяла коса и челна и теменна плешивост. Видян е за последно на 1 август на връх "Бузлуджа" на празника на БСП. Облечен е с риза с къси ръкави на оранжеви райета, тъмен панталон, сиво бял шлифер, зелена маскировъчна шапка тип бомбе, светло кафяви обувки. Носи със себе си зелена туристическа чанта и бастун.

 

Репортер: Георги Манев