Има обаче промени в данъчните закони, поясни финансовият министър

Видео: БГНЕС

 

"Няма планове за актуализация на бюджета”, заяви финансовият министър Владислав Горанов в кулоарите на парламента.

 

Преди няколко дни премиерът Бойко Борисов заяви, че ако той предложи, ще има актуализация и пренасочи отговора на този въпрос към финансовия министър. 

 

"Има промени в данъчните закони в три направления. Първото са нови изменения в европейското законодателство. Второ – някои претенции на Европейската комисия за несъответствие между нашето законодателство и европейското такова. Трето са допълнителни мерки за подобряване на събираемостта и даване на допълнителен инструментариум на държавните органи в тази посока”, поясни още Владислав Горанов.

 

"Това ще го видите в измененията на закона за акцизите и данъчните складове, които вероятно ще бъдат гласувани от правителството през следващата седмица. Те са качени отдавна на отделните страници за публично съгласуване”, каза той.

 

"Следващата седмица предстои да анонсираме и другата група промени в останалите данъчни закони. Нова данъчна тежест спрямо българските граждани няма да има. Това заявихме още в първоначалната програма на ГЕРБ”, коментира Горанов.