Той е баща на кандидата за кмет на район "Слатина" от партия ДПС

 

Нова схема за купуване на гласове в София. Мястото е квартал „Христо Ботев”, а екип на Новините на Нова отиде там по сигнал, че мъж на име Данко купува гласове. Той е баща на кандидата за кмет на район „Слатина” от партия ДПС Ива Атанасова Андонова. 

 

Представяме се като активисти на измислена за прикритие партия. Данко и още един мъж се съгласяват на разговор, само ако хубаво пребъркат дрехите и джобовете за сигурност, че не са записвани със скрита камера. 

 

След сигнал, че наблизо има полиция, двамата мъже и екипът на Нова отиват на друго място, за да довършат разговора. Вече спечелили доверието, те споделят и своята медийна политика – или как се общува с репортери, ако си търговец на гласове.

 

За пример дават прочулият се Пиже от Самоков, отстранен от листите за общински съветници, след като нападна репортер на Нова телевизия.

 

От източници в МВР стана ясно, че в деня след тази среща Данко е привикан на разпит в столичната дирекция заради подозрения, че купува гласове. 

 

Екипът прекъсва контакта с него и вече с камера и микрофон го потърси пред избирателните секции в деня на вота. Оказва се и заместник-председател на комисията в секция 73 на 94-о училище в „Христо Ботев”. Пред камерата на Нова той отрече да са го търсили за купуване на гласове.