Натоварен трафик се очаква на 3 януари

 

От Агенция „Пътна инфраструктура” успокояват, че в момента всички пътни настилки в страната са обработени и критични участъци няма. Очаква се обаче в края на четирите почивни дни - 3 януари, отново да завали сняг. Това ще усложни трафика. 


Автобусните компании и железниците са подсигурили своите клиенти за празниците. Допълнителни вагони и автобуси потеглиха и в четвъртък по основните маршрути из цялата страна.

Още по темата


Само за денонощие инцидентите на пътя са 20. Ранените при тях са повече от 20, а един човек загуби живота си. Това показват данните на полицията.


В столицата автобус на градския транспорт се обърна в района на квартал „Надежда”. Превозното средство е излетяло встрани от кръговото кръстовище на надлез „Надежда”. Добрата новина е, че пострадали при инцидента няма. А съветът на КАТ към водачите - повече бдителност на пътя.

 

Въпреки подготовката на пътната агенция обаче призивът към шофиращите в планинските райони е да бъдат по-внимателни, тъй като има вероятност заради ниските температури да има леки заледявания.

 

В неделя, когато е краят на почивните дни, се очаква отново засилен трафик. Освен него обаче допълнителни трудности ще създаде вероятно и снегът, който ще вали. Обещанията на отговорните власти са, че това няма да се отрази на пътната обстановка в страната, а снежинките ще се почистват от платната бързо, за да се подсигури безопасното прибиране на празнуващите далеч от дома.


В реално време пътната обстановка можем да следим на телефон 0 700 130 20. На него може да сигнализираме и в случай, че видим заледявания или неопесъчен път.


В София някои от линиите на градския транспорт ще работят в новогодишната нощ, като е осигурено и движение на влаковете на метрото.