Подготвя се нов политически проект, обяви лидерът на ДСБ

Председателят на ДСБ Радан Кънев прогнозира предсрочни избори през май. Във Велико Търново той посочи, че на националното съвещание на ДСБ ще призове всички структури да бъдат готови за избори през май тази година, съобщи БТА.   

Още по темата

 

Кънев изрази мнение, че министрите от Реформаторския блок, които искат да останат на постовете си, могат да бъдат изолирани от собствените си партии.  Според него не е сигурно дали ГЕРБ ще поиска да управлява в този формат.   "Понятията власт и опозиция може би ще бъдат безсмислени пред лицето на предсрочни парламентарни избори", отбеляза Кънев.    Той смята, че силен международен екип с разследващи от Италия, Румъния и Бавария може да приключи драмите в българската съдебна система с няколко десетки магистрати в затвора. 

 

Радан Кънев заяви, че се подготвя нов политически проект, но обявяването му е въпрос на политическа тактика. По-рано през деня във Варна той обясни, че „новият десен проект не е закриване на ДСБ или отделянe нa части от нея, а засилване на партията, защото без силно ДСБ в България няма силна десница".

 

Предстои да се обсъдят сериозни решения за преструктуриране на партията, промяна в уставa, политическото позициониране и организационно укрепване, уточни Кънев, цитиран от Дарик радио.  

 

На този етап не се говори за коалиции, защото формата на междупартийни коалиции в дясното е изчерпана, смята Кънев. Той уточни, че ще се търси се разширяване на подкрепата около ДСБ, привличане на широки граждански политически кръгове с общи позиции към настоящото управление и с общо виждане за нуждата от реформи.