Причината - вчерашната изненадваща смяна на лицето на съвета

 


Скандалът във ВСС се разраства. Лозан Панов напусна демонстративно днешното заседание и заяви, че е достигнато дъното. А членовете на Съвета започнаха да питат - кой дърпа конците на кадровиците в Темида, кой изпраща есемеси до Борисов и защо беше сменено лицето на ВСС? 

 

Бурята във Висшия съдебен съвет излезе от чашата. 

 

„С по едно хапче против повръщане предварително и влизаме на заседание”, заяви Галина Карагозова.


 
На заседание влезе и Лозан Панов – човекът, който показа есемеса до Бойко Борисов, изпратен от член на Съвета.  Но излезе бързо. 

Още по темата

 

„Отказвам да ме представлява Димитър Узунов, докато не предостави разпечатка от мобилните му телефони от миналия четвъртък”, заяви по време на заседанието Лозан Панов. 

 

Определи случващото се като наглост и поиска да разбере кой и защо мъти водата. 

 

„За мен това е дъното. Аз не твърдя, че Узунов е пратил съобщението, има съмнение към всеки, който гласува това решение за смяна на представляващия, разпечатка не само на него, а на всички”, заяви Лозан Панов.

 

Разпечатки няма. Има обаче коментари от политици. И Борисов отново се намеси. Този път обаче не чрез мобилния си телефон, а чрез Facebook. В последната си публикация той твърди, че няма нищо общо с кадровите промени и не се меси работата на ВСС. Според премиера, случващото се е провокация, целяща поддържане на напрежението. 

 

„Наистина изглежда като провокация, знаете, че сега всичко на него му се приписва”, заяви правосъдният министър Екатерина Захариева. 

 

„Няма да коментирам желанието на министър-председателя да обяснява ситуацията, защото мисля, че така той сам се намесва в случилото се вчера, без някой да го е намесвал”, коментира Соня Найденова. 

 

А без някой да го е намесвал, в скандала влезе и Радан Кънев. Излезлият в опозиция депутат сега пък подкрепи Борисов. Определи ситуацията като мафиотска акция. Според него Борисов искал да е добре с всички, но Пеевски, Цацаров и все по-често Цветанов не искали това. А заседанието на ВСС си продължи по дневния ред. 

 

„Тази колективна наглост, която проявяваме, в някакъв момент ще избие”, заяви Лозан Панов.