Премиерът качи във Facebook снимка от разговора

Премиерът Бойко Борисов разговаря с държавния секретар на САЩ Джон Кери. Това е станало по време на  приема за ръководителите на делегации, който се дава от държавния секретар по политиката за развитие на Обединеното кралство  Джъстин Грийнинг.

 

Борисов качи във Facebook профила си снимка от разговора, на която се вижда и външният министър Даниел Митов.  "Препотвърдихме започнатите ангажименти, които бяха обсъдени при последното посещение на Кери в България преди една година. В това число мерките за подкрепа на енергийната независимост на България, укрепване на инвестиционния климат и предприетите реформи в съдебната система. Държавният секретар отново изрази подкрепата си и заяви, че България е надежден и предвидим партньор", написа премиерът в социалната мрежа и добави: 

 

"Към разговора ни се присъедини и генералният секретар на ООН Бан Ки-мун. Двамата с Кери споделиха положителните си впечатления от поведението на България в този сложен за Европа геополитически момент. Аз ги запознах с усилията, които страната ни полага за охрана на външната границата на ЕС. Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън разказа личните си впечатления от посещението си в България и охраняването на границата с Турция".