Инцидентът затвори прохода

 

 

Тежка катастрофа блокира Прохода на републиката тази вечер. Два камиона се сблъскаха челно малко след 18:00 часа край Килифарево. 

 

Тежко са ранени двамата шофьори на тировете, а на спасителите се наложи да режат ламарини, за да ги измъкнат. Разчистването на пътното платно ще продължи и през следващите няколко часа. 

Още по темата

 

До тежкия инцидент, по непотвърдена информация, се стига, след като лек автомобил сече пътя на тир с българска регистрация. За да избегне колата, водачът завива, но се блъска челно в идващия насреща турски камион. От удара кабината на единия камион е смачкана до неузнаваемост. Двамата шофьори са тежко пострадали и са настанени в болницата.

 

„Сблъсъкът е много тежък и много жесток. Турският гражданин е в изключително тежко състояние. Извадихме го чрез хидравлични ножици, чрез рязане и разпъване на кабината”, заяви комисар Красимир Кръстев – началник РСПБЗН. 

 

Заради тежкия сблъсък часове бяха нужни на властите да разчистят блокирания проход. Натрупаха се километрични опашки от камиони и леки автомобили, а зрители ни сигнализираха, че в някои от колите има и деца. 

 

Над прохода „Хаинбоаз” и в момента продължава да вали дъжд, който преминава в сняг, но температурите не са опасно ниски. От Пътна полиция призоваха водачите по възможност да използват обходни маршрути, ако им се налага да пътуват в тази посока.