Той заяви, че би било трудно да се справя едновременно с еврофондовете и поста

Видео: БГНЕС
 

Още по темата

Нито в устен, нито в писмен вид съм получавал предложение да бъда социален министър. С министър-председателя коментирахме вчера и днес всякакви сценарии. Вариантът аз да поема тези функции не е стоял от гледна точка на категоричността, че това би довело до много тежка щета за всички останали ресори.
 
Така вицепремиерът Томислав Дончев коментира ситуацията около номинацията му. Той допълни, че би било трудно да се справя едновременно с еврофондовете и със социалната политика.
 
„Ако един човек става за всичко, по всяка вероятност не става за нищо”, заяви Дончев.
 
„При висшата държавна служба няма отказ, когато става въпрос за такива тежки отговорности. Благодаря на всички коментари, предложения, включително и за добрите оценки при хипотезата да поема отговорностите на министър на труда и социалната политика”, коментира още вицепремиерът.
 
Според него заемането на поста на социален министър би довело до невъзможност да си върши работата по всички останали ресори. Дончев подчерта, че освен с еврофондовете има ангажименти към икономиката и особено към енергетиката и няколко процедури, свързани с газовия сектор.