Ще бъдат удържани папите от ЕК заради нарушения по земеделски програми?

Скандал за милиард и сто милиона лева избухна между БСП и ГЕРБ. Според Левицата те ще бъдат удържани от Европейската комисия заради нарушения по земеделски програми.
Проектите обаче вече са в ход - това означава, че разходите по тях ще трябва да се плащат от държавния бюджет. Информацията за това се съдържала в писмо на Еврокомисията. 
От ГЕРБ обаче отрекоха съществуването на такова писмо. И обявиха, че България усвоява 99% от евросредствата, които й се полагат. 

По темата

„Край на мита – на тях им ги спират, на нас ни ги пускат. Много ясно е записано следното – грешките в обществените поръчки не са правилно и прозрачно отчетени и оказват влияние върху изчислението. Какво означава това на обикновен език? Тези пари няма да ни бъдат платени от Европа”, коментира Корнелия Нинова, председател на БСП. 

„Меко казано това е една грозна лъжа. И ако не беше толкова жалко, щеше да бъде смешно. Явно новото лице на БСП е в обучителен период относно програмата за развитие на селските райони. Не можем да разберем какво писмо, откъде е дошло, и от коя точно комисия. Защото такова писмо няма”, коментира Мария Белова от ГЕРБ.