Говори наемателят на ресторанта, пред който Желязков беше прострелян

След като прокуратура и полиция признаха, че стрелбата по Митьо Очите е не просто спор за паркомясто, а за наркомясто, екип на Нова се срещна с наемателя на ресторанта, в който беше стреляно по Желязков. От страх той се укрива след последните арести на групата на Божидар Кузманов-Кравата.

По темата

Аз не се крия от властите. Просто се чувствам застрашен, моята сигурност е застрашена. На 10 юни излезе статия във вестник с моя снимка и голяма стрелка, която ме посочва, а под снимката пише: „Ето го екзекутора”. Така Данаил Петков обяснява страховете си.

Твърди, че никога не е имал бизнес отношения с Божидар Кузманов - мъжа, чиято компания е била атакувана от хората на Димитър Желязков в нощта на 8 юни. Кравата бил нает от главния готвач на заведението да работи в кухнята. Днес полицията го издирва като тартор на организирана престъпна група.

Виждал съм го в една фитнес зала, в която тренира доста голяма част от комплекса. Няколко пъти съм го засичал там, но не виждам в това нищо престъпно”, категоричен е Петков.

Подробности за вечерта на стрелбата по Очите Данаил научава от бизнес партньора си Николай Иванов, който бе задържан във вторник при зрелищния арест.

Фактът, че човекът функционира вече 17-18 години, мисля, сам по себе си отговаря на въпроса дали има политически чадър над Митьо Очите”, коментира още Петков.

Той разкри и подробности от вечерта на престрелката, когато е арестуван като свидетел. Слагат го в килия с човек на Очите.

Бях разпитван около 3 часа. После бях затворен в килията като истински престъпник. В моята килия беше доведено и лице с бронежилетка. Каза, че работи за Димитър Желязков. Не знам откога може да влизаш с бронирана жителка в килията… А и въпросният човек влезе след мен и напусна доста преди мен. Нали полицаите през цялото време твърдяха, че искат да разследват престрелката? Ако искаш да разследваш престрелката, разследвай човека с бронираната жилетка, който твърди, че е бил там”, казва още Данаил Петков.

Той каза, че досега не е имал нито лични, нито бизнес отношения с Желязков. Отрича в бара му да се правят алкохолни турове - една от версиите за подялба на територия между групировките.

В същото време прокуратурата повдигна обвинение срещу съдружника му в рекет и трафик на бежанци.

Това някак не ми звучи правдоподобно. Кога точно ние с него сме имали време да ходим да прекарваме бежанци през границата или да подпомагаме каквото и да било, при положение, че ние сутрин и вечер сме в бара?”, пита риторично Петков.

Твърди, че бизнесът му не е толкова доходоносен, колкото се говори. Най-сериозното опровержение на тези слухове бил кредитът му от 30 000 лева. Колегата му пък дължал на банка 15 000 лева, а родителите му изплащали ипотека, направена за срок от 30 години.

Репортер: Цеца Алексова