Ужасът от отвличането oще преследва 15-годишната Сезел

Условна присъда за отвличане. Извършителката - кандидат-свекърва, която опитала да угоди на сина си като му отвлече булка. Жертвата - 15-годишно момиче. Сезел вече трети месец живее в сковаващ страх.
 
В спокойното село Тодор Икономово Сезел вече не смее да излиза сама от вкъщи. Винаги е с придружител. Ужасът от отвличането й още я преследва. Тя е похитена от училищния двор по обяд, за да бъде омъжена насила. За да не крещи, устата й притиска 37-годишната кандидат свекърва Гюлтен. Завлича я в колата, която управлявал синът й Гьоксел на 17 години - евентуалният бъдещ жених.
 
Само светкавичните действия на местните полицаи предотвратили  насилствената  женитба. Момичето е спасено, но сега цялото семейство живее под стрес. Те не крият, че не са доволни от условната присъда наложена на похитителката Гюлтен, която живее едва през няколко къщи от тях.
 
Осъдената Гюлтен отказа да говори с екипа на NOVA под предлог, че е в траур по скоро починалия съпруг.
 
Наблюдаващият случая прокурор Анри Миленов заяви, че не настоял за сурово наказание, тъй като мотивът за престъплението бил житейски разбираем, макар неодобряван.
 
Репортер: Лилия Вълкова