Зад решетките остават Иван Митов-Слънцето и още шестима души

Оставиха в ареста всички от групата на Иван Митов, по прякор Слънцето, които са обвинени в наркоразпространение в заведенията в „Слънчев бряг”. Специализираният съд счете, че има доказателства за вината им, както и опасност да извършат друго престъпление.

Ето защо съдът наложи мярка "задържане под стража" на Иван Митов, Методи Зайков, Димитър Тодев, Петър Димитров, Божидар Станулов, Стойко Стоев и Марио Говедарев.

Адвокатът на Иван Слънцето заяви, че нито един от свидетелите, които разказват, че хората му разпространяват наркотици, не посочва неговият клиент като дилър, както и че у него не са открити никакви наркотици.

Любопитен факт е, че един от членовете на групата също проговори и разказа как самият той си е купувал дрога и е продавал такава. По този начин потвърди казаното от свидетелите.

Припомняме, че полицията разби две групи, разпространявали дрога в „Слънчев бряг”. Работата по наркогрупите започнала след стрелбата по Димитър Желязков - Митьо Очите. Престрелката стана в началото на юни и разследващите се притеснили, че туристическият сезон е пред провал. Първата група е разбита в края на юли, втора - преди 3 дни.

Засега разследващите не коментират дали някоя от задържаните групи е свързана с Митьо Очите, който има присъда за наркоразпространение и в годните е сочен от разследващите като наркобос в региона. Той ще бъде разпитан като свидетел за стрелбата срещу него, в която  се отърва на косъм от смъртта, а най-верният му гард загина. 

Припомнете си още във видеото: