Ваня Иванова успя да направи 330 прически за 8 часа

Фризьорката от Пазарджик Ваня Иванова постави рекорд за „Гинес“ след като успя да направи 330 прически за 8 часа. Остава рекордът да бъде официално признат от световната организация.

Това стана в спортната зала "Васил Левски" на Пазарджик, осигурена с личното съдействие на кмета на общината Тодор Попов. Ваня беше получила разрешение от "Гинес", ако не се съберат достатъчно дами, върху чийто коси да работи, да може да разваля вече направени прически и да ги прави наново.

Първоначално тя смяташе да атакува рекорда на Гинес през април, т.г., но организацията тогава съвпадна с Великденските празници. Поради това много от жените, които бяха потвърдили участие се отказаха и това провали опита.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ОПИТА НА ВАНЯ ДА ПОСТАВИ РЕКОРД ЗА "ГИНЕС"

Шест месеца подготовка. Осем часа без храна и вода. И една сбъдната мечта. Фризьорката от Пазарджик Ваня Иванова вече е на крачка от това да се озове на страниците на рекордите на Гинес.

Десетки доброволки чакаха своя ред в спортната зала в Пазарджик, за да седнат на стола на фризьорката и тя да им направи кок. За рекорд бяха нужни 305 прически. Ваня успя да направи 330 за 8 часа.

Камери на рекордите на Гинес снимаха събитието от 3 различни ъгъла, без перкъсване, за да докажат успеха на фризьорката от Пазарджик. 

Дали Ваня ще успее да се впише в рекордите, предстои да разберем. 

Репортер: Илиян Велков