Той казал, че няма да сервира чай на Реджеп Тайип Ердоган, ако дойде в заведението му

Турските власти арестуваха управителя на кафенето на опозиционния вестник "Джумхуриет" за обида на президента, след като той казал, че няма да сервира чай на Реджеп Тайип Ердоган, ако дойде в кафенето, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

По темата

Шенол Буран, който управлява кафенето в истанбулската редакция на "Джумхуриет", бе арестуван след като полицията претърси дома му късно вчера, съобщи адвокатът му Йозгюр Урфа. Вестникът е сред малкото все още критични към правителството медии.

Буран бил арестуван, след като полицейски офицер, отговарящ за сигурността на вестника, казал, че го е чул да използва пренебрежителни думи, за да опише Ердоган и да казва, че ще откаже да му сервира чай, ако някога посети кафенето, каза адвокатът. Буран е потвърдил, че е казал, че ще откаже да сервира чай на президента. Той казал също, че не е използвал обидни думи, но е имал спор с полицейския офицер още преди две години.

Съдия нареди Буран да остане в ареста по време на процеса, позовавайки се на "силно подозрение за извършено престъпление" и тъй като заподозреният можел да окаже натиск върху свидетели. "Джумхуриет" потвърди, че Буран е арестуван.