Празнична заря озари небето над много градове и села в страната

У нас новогодишната нощ премина спокойно. И в България много хора предпочетоха площадите в София и страната, за новогодишните празненства. 

По традиция и тази година площад "Княз Александър Първи" в столицата събра хиляди българи и гости, дошли да празнуват новогодишната нощ на открито. Празничната нощ премина при повишени мерки за сигурност.  Хората изпратиха старата година и си пожелаха повече здраве, щастие и любов в новата. 

Хиляди пловдивчани също решиха да посрещнат новата 2017 година на площада в центъра. Точно в полунощ те се хванаха на дълго хоро под светлините на празничната заря, която се наблюдаваше от близките населени места. Сред празнуващите бяха дошли и много чужденци. 

Студът и снегът не уплашиха стотици варненци, решили да посрещнат 2017-та на открито. На площад Независимост в града те се забавляваха с музиката на известни изпълнители и празнична заря. 

Стотици посрещнаха Новата Година под открито небе и в Благоевград. Студеното време не попречи на настроението на празнуващите.