Коментират Иван Гарелов и Георги Харизанов

Предизборен скандал, за който дълго ще се говори - Елена Йончева ще съди Бойко Борисов. Всичко започна миналата седмица в предизборните дебати в "Здравей, България" "Новите 240 Дума срещу дума", където Елена Йонева удари в сърцето ГЕРБ по темата за санирането. Не закъсня и реакцията на Борисов - и той с обвинения за… изхарчени пари.

„Питам, ако България, през една от централите, си плаща на журналистка за интервюта в чужбина по няколко милиона, които нашето правителство беше принудено, предишното, да го плати”, заяви в студиото Бойко Борисов.

По темата

В отговор Йончева отправи ново обвинение към бившия премиер. Този път в лъжа. И със заявка, че ако Борисов се окаже прав, тя ще напусне политика. Призова го той да направи същото, ако се докаже, че е излъгал. Дотогава обаче тя ще търси правата си по съдебен път.

„Убедена съм, че става въпрос за голяма лъжа. Ако се докаже, че това, което говори Борисов, не е лъжа, съм готова да се откажа от всякаква политическа дейност и да изляза от парламента. Но ако се докаже, че Борисов лъже, ако е мъж и има чест, и достойнство на държавник, тогава той да поеме отговорността и да напусне политическата сцена”, прикани журналистът Елена Йончева.

„Нямам никакво съмнение, че този човек ще бъде осъден. Вече съм говорила с адвокати, които ще ме защитават и не се страхуват от Борисов”, казва в своя защита Йончева.

Сагата продължи във Facebook. Пиарът на Борисов Севдалина Арнаудова призова Елена Йончева да пита Станишев, който помни за разходите. А самият Станишев си спомни, че по време на неговия мандат правителството не е отпускало средства за нейни филми.

„Борисов спомена Дянков. Дянков насочи вниманието към БНТ. БНТ е изключено и аз го знам. Договорите на Елена Йончева са за спонсорство и тя не получава пари оттам. Версията „Франция” вече е проиграна, защото навремето Московски се опита да обвини Елена по сходен начин за пътуване до Сомалия, но й се извини”, коментира в студиото на „Здравей, България” журналистът Иван Гарелов.

„Хубаво е, че се изясни хронологията и че не става въпрос за БНТ, както и за пари, платени на нея”, коментира Георги Харизанов от Института за дясна политика.

„Атаката срещу Елена Йончева е била подготвена предварително. Добрев се засегна от последната нейна реплика. Той е знаел, но се отказва от това действие, но го задейства Бойко Борисов. Залогът става много голям. Той залага цялата кампания на ГЕРБ, на мнение е Иван Гарелов. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.