Габи е на две години и половина, а тежи само 5 килограма

Болно момиченце на 2 години и половина живее без поставена диагноза от раждането си. В момента малката Габи тежи малко над 5 килограма и е висока само 73 см. 

По темата

Заради противоречащи становища и смяната на ръководства Фондът за лечение на деца все още не е одобрил консултация на детето в чужбина.

С най-щастливото събитие за Борислава започва и ходенето по мъките. Дъщеричката й Габи се появява на бял свят със сериозни здравословни проблеми.

Момиченцето има проблеми с храносмилателната система и тежи едва 5 килограма и 500 грама. Вече две години и половина лекарите у нас не могат да установят от какво е болна Габи.

Макар да няма точна диагноза, медиците правят всичко по силите си, за да помогнат на крехкото дете.

Препоръката на специалистите е консултация в чужбина. Повече от година обаче решението за нея е в ръцете на Фонда за лечение на деца. Вече три ръководства на институцията не могат да решат случая на Габи.

Като всяка майка и за Борислава всяко връщане се превръща в безкрайно чакане. На последното заседание на Обществения съвет на институцията в сряда отново изникват неясноти. Въпреки това новият шеф на фонда увери, че родителите на Габи ще получат окончателен отговор до две седмици. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.