Овластеният нарушител Цветомир Цветанов е шофирал в нетрезво състояние

Поредният парадокс по български този път е от Червен бряг. Как общински съветник с присъда за шофиране в нетрезво състояние, оглавява комисията по сигурността в кметството.

По темата

Възможно ли е председател на общинска комисия по транспорт, законност, обществен ред, сигурност и граждански права, да е системен нарушител на пътя и с актуална присъда за шофиране в нетрезво състояние? Да. В община Червен Бряг.

Той е Цветомир Цветанов. Общинският съветник от ВМРО, който бори нарушителите на пътя. Но само на хартия. През март миналата година гази, а не пази правилата. За пореден път, сочат сводките на КАТ. Тогава Цветанов празнува със съпартийци от ВМРО, в плевенско село. И се качва зад волана. Пил.

„Изпил съм 2 чаши вино. Не мисля, че който и да изпие 2 чаши вино, ще бъде пиян”, коментира Цветомир Цветанов.

Заради високата скорост, с която се движи, губи контрол над колата и излита от пътя. Намират го в канавката. По таван. Според него асфалтът бил мокър. Имало и дупки. Според решението на съда катастрофирал,  защото бил пиян.

Катастрофата се разминава без жертви, но кръвната проба показва, че общинският съветник карал с 1,5 промила алкохол в кръвта. Отказал е проверка с дрегер. Освен че е карал пил, той бил и без книжка, пише още в решението на съда.

Общинският съветник е осъден на една година условно и две години без право да кара кола. Това не е първото му провинение на пътя. Въпреки губите нарушения на пътя и днес Цветанов от ВМРО оглавява комисията по сигурността в общината на Червен бряг.

След излъчването на репортажа, Цветомир Цветанов е освободен от длъжност.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.