„Червените“ са наказани за срок от две години

Българският ЦСКА не получи разрешение да участва в европейските клубни турнири. Ръководството на УЕФА изпрати писмо, с което уведомява клуба, че той няма да получи лиценз за Европа.

По темата

„Червените“ са наказани за срок от две години, което означава, че ЦСКА ще може да участва в европейските турнири едва през сезон 2019/20, ако разбира се, си спечели това право, съобщава Gong.bg

Ето и текста на писмото на УЕФА:

УЕФА реши да отхвърли искането за изключение, отправено от Българския футболен съюз (БФС) във връзка с допустимостта на ПФК ЦСКА-София да участва в състезанията си.

Това решение е взето в съответствие с член 12, параграфи 2 и 3 (Определяне на кандидата за лиценз и правило от три години) на Управителния орган на УЕФА за клубните лицензи и финансовите правила за честна игра (CL & FFP).   Българската футболна асоциация (БФС), чрез своя президент Борислав Михайлов, подаде заявление за изключение от УЕФА на 12 май 2017 г. и полага всички усилия да сътрудничи и да убеди организацията, че това искане е основателно.

Въпреки това, след внимателна преценка, УЕФА стигна до заключението, че ПФК ЦСКА-София, след промените в правната си структура през юни 2016 г., е в противоречие с член 12 от CL & FFP и "тригодишното правило".  

В резултат на това ПФК ЦСКА-София може да не кандидатства за лиценз на УЕФА за клубни състезания на УЕФА за следващите два сезона (2017/18 и 2018/19).

При така създалата се сутиация, решението на УЕФА означава, че Левски се класира директно в Лига Европа, а четвъртият в класирането на Първа лига ще приеме Верея в бараж на 4 юни за последната квота за турнира.

Още спортни новини четете ТУК.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.