Десетки хора излязоха на протест

Протест в защита на един от последните диви плажове по Черноморието ни. Десетки хора изразиха възмущението си от сечта и подготовката за строителство на плажа „Делфин”.

Протестиращите са притеснени, че ще се промени облика на плажа и настояват той да остане в този вид, в който е бил до момента-див и девствен.

В действителност на 25 май фирмата „Тива интернешънъл” сключва договор за наемане на плажа. Малко след това изгражда дървена арка и стълба, която води към плажа. Непосредствено преди този строеж обаче някой е отсякъл намиращи се в района на плажа дървета.

Освен, че е малко,  мястото попада и в две защитени територии в "Натура 200" и в природен парк "Странджа".

Наемателят Йордан Тодоров вече е санкциониран от РИОСВ-Бургас, но въпреки това отрича да е извършвал нарушения на закона

„В момента, в който беше публикувано обявлението за отдаване на този плаж, аз отидох да го видя. Тогава районът около плажа беше във вида, в който е в момента. Не мога да кажа дали е имало сеч и още повече ако е я имало кой кога я е извършвал”, заяви той.

„Поставянето на дървената стълба не е съгласувано с РИОСВ. Склонен съм да понеса цялата санкция, която ми се полага за това”, все пак призна той.

Любителите на дивата природа са подготвили сигнал с подписка до президента , премиера и всички министерства, а прокуратурата вече е започнала проверка. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.