Той иска да участва на Зимната Олимпиада догодина, но тренира сам

Български състезател по ски крос е готов на всичко, за да сбъдне мечтата си и да участва на Зимната Олимпиада догодина, дори да напише песен за този, който подкрепи каузата му.

По темата

Никоя идея не е прекалено луда, за да се превърне в реалност. И този човек смята да го докаже. Мечтата – да стане първият български състезател в дисциплината ски крос на олимпийски игри. Без особена помощ от държавата, но с помощ от хората, Никола Чонгаров-Чонги успя да събере средства за първия сезон на подготовката си.

Срещу подкрепа, Чонги може да ти напише песен. И подготовката започва. Но за да пести средства, Чонги се отказва от треньор. Компания му прави само верният му автомобил.

Но след всяко падане, идва време за победа. Следват успехи по пистите на Франция и Швеция. Това печели на Чонги квота за Световната купа през следващия сезон, което му дава реален шанс да се класира за Олимпиадата.

Затова ски федерацията решава да осигури половината от средствата за подготовка през следващия сезон. А за останалата половина – Чонги отново разчита на нашата подкрепа.

Как всеки може да помогне на Никола по пътя към мечтата - вижте ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари. 

 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си