Полицията води разследване по случая

Динко Вълев, известен като Динко от Ямбол, попадна зад решетките. Той беше задържан, след като 43-годишен мъж се оплака, че „ловецът на мигранти” му е нанесъл побой. Днес следобед Динко беше пуснат от ареста.

"Ничия земя": Герой на нашето време

Приятелката на Динко от Ямбол се оплакала от побой (СНИМКА)

Оплакване за побоя е получено в полицията от служител на Динко. Вълев има бизнес с цветни метали, разфасоване на автобуси и камиони. Твърди се, че при източване на излишна нафта от бракувано гориво се стигнало до конфликта.

По темата

Служителят му днес беше неоткриваем на посочения в Спешна помощ адрес. Той се казва Красимир Кръстев. Преди денонощие потърсил помощ в Спешното отделение.

„С лека телесна повреда, с насинявания в областта на дясното око, на двете колена с охлузни рани, с наранявания по двете колена, след нанесен му побой от работодателя”, обясни д-р Недялка Влахова.

Динко Вълев не отрича, че е посегнал на свой работник, защото се опитал да открадне гориво.

„Аз бях потърпевшият. Мен ме крадоха. Хванах ги. Ударих им по един шамар и после аз излязох виновен. Крадоха ли ме? Крадоха ме! Хванах ли ги? Хванах ги! Ошамарих ли ги? Ошамарих ги! Малко ги шамарих! Те нямат драскотина по тях. Да имам вина – реагирах остро. Но няма как да не реагирам остро, защото не съм жена”, заяви Динко Вълев.

Срещу него няма повдигнато обвинение. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител, за това, че единият от потърпевшите е бил принудително задържан.

„Това касае противозаконно лишаване от свобода. За това престъпление се предвижда до шест години лишаване от свобода”, обясни Ваня Баракова – Районна прокуратура.

Работата  по случая продължава, а днес Динко Вълев вече е на свобода.

Ще има ли жалба от потърпевшите, които се оказаха двама, според Вълев – не е ясно. Ловецът на бежанци не мисли да подава жалба срещу тях за кражба на дизелово гориво.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.