Стрелецът е използвал газов пистолет, преработен в боен

Продължава разследването на убийството в центъра на Kостенец. След стрелба вчера 67-годишен мъж беше убит, а млад мъж беше ранен при рикошет. Убийството беше извършено в късния следобед в четвъртък край тото пункт в града. 

Очевидци разказват, че са чули повече от един изстрел. 

Стрелецът, 63-годишен мъж, е използвал газов пистолет, преработен в боен. Той е арестуван малко след стрелбата. 

Простреляният мъж се казва Димитър Тунчев. Живее в Костенец, разведен с две дъщери.  В четвъртък Димитър отишъл до тото пункта в Костенец, където срещнал Павел, с който са добри познати.

Според разследващите, мъжете се скарали и когато Димитър тръгнал да си ходи, Павел стрелял по него в гръб.  Мъжът е произвел два изстрела с преправен боен пистолет. Първият изстрел рикоширал и ранил в крака случайно минаващ 25-годишен младеж. Вторият изстрел бил фатален за Димитър. 

Младият мъж, който е пострадал при рикошет, е настанен в Клиниката по травматология на  Военномедацинска академия. Той е в добро състояние и без опасност за живота. Направена му е и операцая, при която куршумът в тялото му е била изваден. 

Все още се установява какви са причините за стрелбата. 63-годишният Павел остава в ареста.  „До края на деня Окръжната прокуратура в София ще повдигне обвинение и ще постанови задържането му”, съобщи пред NOVA говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. 

Простреляният в Костенец 25-годишен мъж е настанен в Клиниката по травматология на Военномедацинска академия. Той е в добро състояние и без опасност за живота. Направена му е и операцая, при която куршумът в тялото му е била изваден. 

 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.