Сумата от 26 000 лева трябва да бъде събрана до края на януари 2018 г.

Параоломпийска състезателка от Добрич се нуждае от помощ, за да участва в състезание. Милена Тодорова събира средства чрез профила си във Facebook, за да се включи в Световното първенство в Корея, което може да й даде квота за следващите Олимпийски игри.

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Параолимпиец се надява отново да проходи

Десетки отличия от републикански първенства, участие в Олимпийските игри в Рио де Жанейро и бронзов медал от Световната купа в Турция през 2013 г. Така се измерва животът на Милена Тодорова откакто за първи път хваща пушка през 2010 г.

Ружди Ружди разби световен рекорд и спечели злато в Лондон (ВИДЕО)

За да получи финансиране от Спортното министерство, Милена трябва да има участия в европейски и световни първенства, но в календара на Международната параолимпийска организация няма проведени такива състезания през изминалата година. Така Милена попада в Параграф 22.

Параолимпиец поиска думата „инвалид” да отпадне от българския език

На 3-годишна възраст Милена заболява от мускулна атрофия на долните и горните крайници. От 1998 г. се придвижва с инвалидна количка. Тя е една от малкото състезатели по спортна стрелба в света с такава тежка диагноза.

Подходяща зала за тренировките на Милена има само в Пловдив. Затова тя е превърнала дома си в стрелбище. Отнема й часове да пригоди количката си за стрелба, но не се отказва.

Ако успее да събере парите, Милена ще участва на Световното първенство в Корея догодина, където ще се бори за квота за Олимпиадата в Токио през 2020 г.

Сумата от 26 000 лева трябва да бъде събрана до края на януари 2018 г., за да може Милена да заяви участие в състезанията. До момента в сметката й има постъпили около 2000 лева.

Репортер: Нивелина Няголова

АКО ИМАТЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПОМОГНЕТЕ, СМЕТКАТА Й Е:

ЦЕНТРАЛНА КООПЕРАТИВНА БАНКА АД

IBAN: BG43 CECB 9790 1066 0976 00

BIC: CECBBGSF

Титуляр: МИЛЕНА ВЕЛИКОВА ТОДОРОВА

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.