Според прокуратурата няма опасност тя да се укрие или да извърши друго престъпление

Майката на убитото дете от Момчилград е освободена по разпореждане на Окръжната прокуратура в Кърджали. 38-годишната Садет Муса беше привлечена като обвиняема за това, че в периода от 22:30 часа на 16 декември 2017 г. до 6:30 часа на 17 декември 2017 г.,  е оставила без надзор и грижа 7-годишната си дъщеря Дамла.

Майката на обвинения за убийството в Момчилград: Някой нещо му направи

Така тя е създала опасност за нейното физическо и душевно развитие, добавят от прокуратурата.

Напрежение в Момчилград след убийството на дете (ВИДЕО)

Майката е освободена, тъй като няма реална опасност тя да се укрие или да извърши друго престъпление, поради което Окръжната прокуратура няма основание да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

На мястото, където беше убита Дамла, започва пореден следствен експеримент.  

Намериха мъртво 7-годишно дете в дома му в Момчилград

Припомняме, че в сряда задържаха млад мъж за убийството на 7-годишното момиченце. Става дума за братовчед на детето. Младият мъж е имал ключ от жилището, в което Дамла живеела с майка си, съобщават от прокуратурата.

Арестуваха братовчед на убитото в Момчилград момиченце

Той вече е обвинен в това, че на 17 декември умишлено е умъртвил детето, като престъплението е извършено по особено мъчителен за жертвата начин. Младият мъж дори е направил самопризнания. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвори без замяна.

Повдигнаха обвинения на майката на убитото дете в Момчилград

В ефира на "Здравей, България" майката на мъжа заяви: „Той не може да го е направил, това е необяснимо. Аз мисля, че някой нещо му направи и той не може да каже от страх”.

По информация на "24 часа"  в събота Мехмед поискал от майката на детето пари на заем и тя му дала 50 лева.

Той обаче решил, че в жилището й има още и решил да използва, че жената е нощна смяна, за да задигне пари от апартамента. Влязъл в дома в неделя призори, но Дамла се събудила уплашена и извикала. Тогава младият мъж притиснал носа и устата й и я задушил. След това се изплашил и напуснал жилището като не направил опит да търси пари. 

Репортер: Димитър Иванов

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.