Разказваме ви за Светла – отличничката-наркоманка

Разказваме ви за Светла – отличничката-наркоманка. Светла е жена, която се е родила веднъж, но е умирала много пъти, а на лицето й е отпечатана всяка доза удоволствие, което е можело да я убие.

Животът й е алманах на наркоманията в България. Всичко започва обещаващо през 1972 година, когато в Габрово в семейството на милиционер се ражда дъщеря. Тя е отлична ученичка, добро чавдарче, после примерно пионерче, докато един ден пътят й не свива рязко в неизвестна посока.

Съвременните тийнейджъри са по-примерни от предишните поколения

В разгара на Перестройката Светла минава през севлиевската лудница, за да посрещне демокрацията в хероиновите подземия на София, а животът й криволичи през смъртоносни свръхдози, клиники за зависими, бордеи и арести и... свършва едва преди година. Засега.

Слушайте внимателно нейната история – тя може да е историята на дъщеря ви, на майка ви, съседа, на любовта на живота ви, на ваш приятел или роднина, история за младост, зависимост, порок и... за спасение. 

САЩ ще разследват наркотероризма на "Хизбулла"

“Ничия земя” няма да ви казва да спрете наркотиците, просто ще ви разкажем какво ще стане, ако продължите. Разказваме за тъмната страна на Светла, наркоманката-отличник, и за любовта на живота й – наркотиците. Може да я заклеймявате, съдите, презирате или дори да я ненавиждате - нея това няма да я трогне. Защото могат да я разберат единствено хората, които знаят колко е сладка целувката на наркотика и хората, които са виждали децата си в абстиненция, но са били напълно безпомощни. Хора, на които се е налагало да дават на децата си пари за поредната доза, за да не крадат. Хора, които са погребвали децата си наркомани. Те днес са новите приятели на Светла, заменили са дилърите в телефонния й указател.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.