Той беше задържан заедно с двама свои подчинени за вземане на подкуп от 20 000 лева

Началникът на полицията в град Раковски остава за постоянно в ареста, реши Окръжният съд в Пловдив. Той беше задържан, заедно с двама свои подчинени за вземане на подкуп от 20 хиляди лева от търговец на контрабандни цигари.

Според съда има опасност Георги Илиев да извърши ново престъпление, като повлияе на свидетели и да фалшифицира документи, ако бъде пуснат на свобода.

Полицейският шеф поиска от магистратите да го освободят срещу парична гаранция или подписка, тъй като трябвало да се грижи за болните си родители. Според защитата полицейският шеф е натопен от другите двама обвиняеми, които бяха пуснати на свобода.

Началникът на полицията в Раковски изнудвал заподозрени

„Подкупът си го е предложил самият гражданин, когото са призовали. Двамата оперативни са преговаряли какъв да бъде размерът на подкупа и единият оперативен е казал, че отива да пита началника дали е съгласен. И след една минута се е върнал и е казал, че е съгласен. Пари не са намерени. И понеже най-удобният друг винаги е началникът, защото само той може да ни принуди, задържаме началника и пускаме двамата подчинени”, коментира Стоян Донков, адвокат на Илиев.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.