Така всички посетители на футболните мачове ще могат да бъдат разпознаваеми

Нови мерки за сигурност след инцидента по време на мача "Левски"-ЦСКА. На Националния стадион вече монтираха нови камери. С тях разпознаването на лицата ще бъде по-лесно. 

Тартор на агитката на „Левски”: Бомбичката едва ли е хвърлена умишлено по полицайката

Камерите снимат във висока резолюция и така на практика всяко лице, което е на футболен мач, е разпознаваемо. А ако отново се случат инциденти като този от миналата седмица, кадрите ще улеснят и разследващите. 

МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ ПРЕДИ ДЕРБИТО: Полицията с безкомпромисен план

Остава под въпрос обаче какво ще се прави, ако извършителите на подобни деяния са с маски. С такава е бил и 25-годишният Йордан Исаев, когато е хвърлил бомбичката. Пред NOVA адвокатът му заяви, че освен с маска младият мъж се е дегизирал и с няколко суитшърт.

До 2 месеца: Внасят нов закон за хулиганството по стадионите (ВИДЕО)

Йордан често ходел на мачове. Никога досега обаче не бил хвърлял бомбичка. Казва, че и тази не била негова - взел я от феновете до него.

Собственикът на "Левски" определи случилото се на стадиона като "терористичен акт". А намерението му не било да рани някого, а да изрази емоцията си от мача. Това казал Исаев на адвоката си. Казал също, че не е разбрал веднага, че е ранил двамата жандармеристи. Научил го по-късно същата вечер от медиите. 

ИДЕЯ: На стадиона само срещу лична карта (ВИДЕО)

А за да се откриват по-лесно извършителите при такива ситуации, Националният стадион е оборудван с нови камери, които работят с резолюция 4К. Те вече са поставени, но от съобръжения за сигурност не се разкрива къде са и колко са.

Съдът остави в ареста мъжа, задържан за бомбата срещу полицаи

Слагането на новите видеокамери е само първата мярка за затягане на контрола. До края на август входовете на стадиона ще бъдат оборудвани и с турникети с видео камери. Така всеки, които влезе, ще бъде заснет. Обмисля се и въвеждането на поименни билети.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.