Вижте за къде важи предупреждението

Жълт код за обилни валежи и гръмотевици е обявен в 12 области в страната, съобщават от НИМХ.

Тази сряда започна със слънце над цялата страна, но още в ранния следобед ще започне да се развива мощна купеста облачност над Западна България. Очакват се превалявания, на места интензивни валежи, придружени от гръмотевици и силен вятър. Има условия и за образуване на градушки.

Жълт код е обявен за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София-област, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Смолян.

Порой наводни улици и къщи в Ихтиман, градушка удари Врачанско (ВИДЕО)

Въпреки динамичност време температурите остават необичайно високи. В най-топлите часове на деня ще бъде горещо и термометрите ще отчитат от 31 до 36 градуса.

Само около морето остава по-хладно и свежо. Там се очакват между 26 и 29 градуса, за водата – от 22 до 24. През целия ден времето по Черноморието ще бъде слънчево и приятно.

Летни бури и градушки връхлетяха Западна България (ВИДЕО)

Над планините се очаква обичайната схема – до обяд слънце, следобед дъжд, но температурите ще останат високи.

Тази нощ валежите от Западна България ще обхванат и Дунавското поречие. През следващите 4 – 5 дни те ще се увеличават, на места ще паднат интензивни количества. Ггръмотевици и градушки също не са изключени. За четвъртък е обявен оранжев код за 9 области в страната - Видин, Монтана, Враца, София – област, София – град, Перник, Кюстендил, Благоевград и Пазарджик.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.