Това твърди списанието "L'Illustré"

Близо 5 години след ужасната ски катастрофа в Мерибел, Михаел Шумахер ще напусне Швейцария и ще отиде в Испания. Това разкрива швейцарското списание "L'Illustré" в своето издание в сряда, предаде БГНЕС.

Бившият германски шампион във Формула 1, който сега е в кома, ще бъде преместен от имота си в Глан, кантон Вод, на югозапад от остров Майорка, на около 20 минути път с кола от Палма, в охранявания квартал "Лас Брисас". Там съпругата му Корина закупи огромен имот за над 30 милиона евро, който преди това принадлежеше на милиардера Флорентино Перес, президент на "Реал" Мадрид. Един истински "бункер", далеч от погледите, разкрива тази информация днес швейцарското списание.

Има ли лъч надежда за състоянието на Шумахер?

"Мога официално да потвърдя, че Михаел Шумахер ще дойде да се установи в нашия град и че всичко е наред тук, за да го посрещнем", разкрива кметът на селото Катиа Руукар пред специалния пратеник на швейцарското списание. "Доколкото знам, нещата се организират, трябва да се наеме още медицински персонал и също така, предполагам, правят някои промени, за да го посрещнат при най-добри условия", допълва тя, "Полицейските служби на острова също бяха информирани за предстоящото пристигане на известния германски пациент".

До инцидента през декември 2013 г., който го принуди да остане в огромния му имот на брега на Женевското езеро, Михаел Шумахер бе истински редовен посетител на Балеарския архипелаг, понякога отсядаше във вилата на мениджър си Вили Вебер. Неговият брат Ралф Шумахер също редовно отсяда на архипелага.

25 години от първата победа в кариерата на Михаел Шумахер

Преди няколко месеца германско списание твърдеше, че семейството на Шумахер мисли за прехвърлянето на пациента в специализирана клиника в Съединените щати. В крайна сметка, това ще бъде Испания. В мир и спокойствие. Сега, поставяйки го в позната и стимулираща среда, където някога е живял щастливи дни, в климат, на който винаги се е радвал, може да бъде част от някаква форма на терапия, съобщава швейцарското списание.

На 3 януари Михаел Шумахер ще отпразнува 50-ия си рожден ден. Знаем, че съпругата му Корина е готова да направи всичко, да опита всичко за своя шампион и съпруг и все още иска да повярва в чудото. Палма де Майорка сега въплъщава за нея нов живот и нова надежда.

Шумахер е считан за един от най-великите пилоти в историята на Формула 1, спечели две титли с отбора на Бенетон, преди да стане шампион в пет поредни сезона с Ферари между 2000 и 2004 година. Неговите постижения от 7 титли, 91 спечелени състезания, 77 най-бързи обиколки и 13 победи в рамките на един сезон остават рекордни и до днес.

В края на декември 2013 г., докато караше ски във френския курорт Мерибел, Шумахер падна и удари главата си в камък, след което изпадна в кома. От септември 2014 г. пилотът е в своята швейцарска вила, разположена на брега на Женевското езеро. Оттогава има много малко и твърде оскъдни информации за здравословното му състояние.

Как протече лечението на Шумахер след инцидента четете тук:

Лечението на Михаел Шумахер струва 500 000 евро месечно

Шумахер се стопил до 45 килограма

Съпругата на Шумахер продаде личния му самолет

Синът на Шумахер тръгва по стъпките му във Ф1

Шумахер е парализиран, има проблеми с паметта и говора

Михаел Шумахер излезе от кома

Записът от камерата на шлема на Шумахер дава нова информация за инцидента

Шумахер претърпя втора операция

Михаел Шумахер се бори за живота си

Михаел Шумахер претърпя сериозна черепна травма след ски-инцидент

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.