За това сигнализираха зрители на NOVA

Ден след трагедията край Своге автобус по линия София-Св. Влас се движи със спукано предно стъкло. ц В автобуса се е возила и дъщерята на волейболиста Евгени Иванов. А неговата съпруга подава сигнал до контролните институции.

Автобусът е спрян от Пътна полиция на магистрала "Тракия", където служителите на КАТ са установили 6 неплатени глоби на шофьора, които той е заплатил в Ихтиман. Съставен е акт за пукнатината на предното стъкло на автомобила, по преценка на служителите на МВР автобусът е продължил изпълнението на курса

 „Днес всички сме в траур. След катастрофата в Своге, ми се стори изключително нелепо това нещо да продължава в държавата ни. този автобус излиза от някакъв гараж, кой го инспектира, кой носи отговорност, за това което се случва”, пита Маруся Иванова.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ КОЛАНИ В АВТОБУСИТЕ: В колко от тях ги има?

Евгени Иванов се надява да привлече вниманието на институциите към това по какъв начин се гарантира безопасността на пътуващите в автобуса.

„Надявам се отговорните хора, в лицето не само на държавната администрация, но и на хората, които се занимават с този бизнес – да си дадат сметка, че не може просто така да се замазват нещата и всичко да си върви. Не става въпрос, че само моята дъщеря се е возила в автобуса. Човешкият живот е неизмерим в пари”, каза пред NOVA Иванов.

От транспортната компания, която е собственик на автобуса, обясниха, че в 11 часа автобусът е преминал редовен предпътен технически преглед, по време на който не са били установени технически неизправности.

По информация на шофьора при придвижване след излизане от гаража, в резултат на изхвърлен камък от преден автомобил, е получена пукнатина на челното стъкло на автобуса с дължина 20 – 30 см, която по никакъв начин не застрашавала сигурността на пътниците. Според позицията на фирмата превозвач – служителите на МВР не са установили никакви нарушения на превозното средство.  След проверката служителите на КАТ са преценили, че няма опасност за пътниците и автобусът може да се движи и изпълни курса си.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.