"Оставките вече не са решение, а бягство от реална отговорност", изтъкна президентът

Президентът Румен Радев - с критика към властта и опозицията и с призив за смяна на системата. Но против предсрочни избори. Държавният глава направи обръщение към народа за старта н

"България се управлява повече през телевизиите, отколкото от институциите. Страната се нуждае от идеи, а се дави в скандали", смята Радев. 

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ИЗКАЗВАНЕТО МУ

По думите му интригите засенчвали фундаменталните проблеми. Той не назова кои са интригите, за които намеква. Но припомни срива на Търговския регистър и фалита на застрахователната компания "Олимпик": "Това не се просто инциденти, а пробиви в държавността".

Кабинетът беше разкритикуван за оставките след катастрофата край Своге, която отне живота на 17 души. 

"Оставките не са решение, а бягство от реална отговорност", заяви той. И се обърна към опозицията: "От парламентараната и извънпарламентарната опозиция, гражданите очакват ускорено изграждане на убедителна алтернатива".

Румен Радев: Въпросите с „Олимпик” и Търговския регистър имат много по-дълбоко измерение

"Нов изборен цикъл в непосредствено бъдеще няма да отвори нова перспектива", изтъкна той.

По думите му има два системни порока в днешна България: "Несправедливостта и корупцията, които са рожби на злоупотребите на малцина, но и на примирението на мнозинството“. 

И изтъкна, че онези, които не поемат своята част от отговорността, обременяват с нея всички останали: "Ако политическата класа е неспособна да се справи с проблемите, българите ще трябва да намерят нови пътища за тяхното решаване".

Какви са новите пътища, държавният глава също не уточни, но обеща, че ще помогне за откриването им. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.