Те започнали да копаят в стената на манастира с кирки и лопати

Нагъл обир в Роженския манастир. Късно снощи шестима мъже са нахлули в светата обител, завързали единствения свещеник и започнали да копаят в стената на манастира с кирки и лопати. Предполага се, че апашите са търсили скрити жълтици и ценности. След като не открили нищо обаче крадците задигнали единствено телефона на свещеника. 

СНИМКИ ОТ ПРОВЕЛИЯ СЕ ОГЛЕД ВИЖТЕ ТУК

Още преди няколко дни мъжете са разпознати на камерите, че са идвали и са проучвали кога манастирът затваря. Още тогава част от свещениците са се усъмнили в намеренията им. Снощи около 20.00 ч. отново дошли със същия въпрос. Когато свещеникът им отговорил, че затваря, те го повалили на земята и го завързали.

Има задържани за опита за грабеж в Роженския манастир

Двама души останали на входа на манастира, а останалите четирима влезли вътре. Все още не е ясно какво са търсили. Те изпочупили камерите, смятайки че по този начин унищожат видеозаписите. Свещеникът е добре, прегледан е в болница. През цялата нощ на място имаше екипи на полицията. Според местните хора крадците не са от района. Извършителите все още се издирват.

Репортер: Антон Чавдаров

ОБИРЪТ В ЧЕРЕПИШКИЯ МАНАСТИР: Как крадците са проникнали в храма? (ВИДЕО)

НАВРЪХ ЦВЕТНИЦА: Обраха църква в Лом (ВИДЕО)

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.