В данъчни складове в Карнобат са били открити нарушения

Митничари запечатаха заводите на Миню Стайков. В данъчни складове в района на Карнобат били открити много нарушения. Последва и недоволството на работници от заводите. 

СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА НА РАБОТНИЦИТЕ ВИЖТЕ ТУК 

В петък сутрин са запечатани три данъчни склада – спиртоварната, фабриката за вина и бутилиращото производство във Венец. Според ръководството на „Винпром Карнобат” не им била представена писмена заповед за акцията. Твърдят, че тя на практика оставяла близо 3 хиляди души без работа

„По устно разпореждане се казва, че се затваря заводът”, казва Жанета Димитрова, която е служител там.

СПЕЦАКЦИЯ: Задържаха алкохолния бос Миню Стайков и още 10 души (ВИДЕО+СНИМКИ)

На територията на компанията митничари и жандармеристи има още от 6 септември, когато при спецакция беше арестуван собственикът Миню Стайков.

„Ние от 20 дни сме в постоянни проверки от митиницата и на практика ние не можем да работим. Всеки ден се почва с едно и също, не могат да влизат и камиони. След 2 часа нещата се пооправят. Ние започваме да работим, но митничарите постоянно ни викат”, разказа търговският директор Емил Пилев. 

Работниците във "Винпром"-а недоволстват от липсата на информация за бъдещето си и разположиха земеделска техника край основните пътища в района.

От Агенция „Митници" съобщиха, че е била извършена проверка на данъчни складове в района на Карнобат за производство на алкохолни напитки. Констатирани са множество нередности по Закона за акцизите и данъчните складове. С цел запазване на доказателства е разпоредено запечатване на складовете за първоначален срок от 48 часа. Мярката може да бъде продължена с определение от компетентния съд, съобщиха от агенцията.

Разкриха четири нелегални фабрики за цигари у нас (ВИДЕО)

Припомняме, че при акция на Специализираната прокуратура на 5 септември бяха задържани алкохолният бос Миню Стайков и още 10-има души. Разследващите влязоха в три от фирмите на бизнесмена - "Винпром Карнобат", "Сис Индъстрийс" и "Топаз мел" в София и Карнобат. Към момента Стайков е подсъдим за пране на пари и укриване на данъци.

Репортер: Цеца Алексова 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.