Проверката е прераснала в досъдебно производство, заяви главният прокурор

Прокуратурата е запорирала парични преводи за милиони по разследването на сайта „Биволъ” и по сигнал на вицепремиера Томислав Дончев за злоупотреби с евросредства.

Борисов: Да се отстранят временно държавните служители от разследването на "Биволъ"

Това съобщи главният прокурор в Русе в отговор на въпрос докъде е стигнало разследването по сигнала. Проверката е прераснала в досъдебно производство, заяви Цацаров, но не уточни срещу кого се води разследването.

Темата се повдига, тъй като в последното си предаване Виктория Маринова анонсира интервю на свой колега с авторите на въпросното разследване.

Спиридонов: МВР няма на кого да се извинява заради ареста на журналиста от „Биволъ”

„В рамките на този сигнал е извършен и съответен анализ. Подадена е оперативна информация от ДАНС. В резултат на нея Софийската градска прокуратура е упражнила правомощията си по Закона за мерките срещу изпиране на пари. Блокиран е паричен превод в размер на 14 млн. евро”, поясни главният прокурор Сотир Цацаров.

Европейската комисия (ЕК) приема сериозно всички подозрения за злоупотреба със структурните фондове и следи всички материали, свързани с България. Това заяви говорител на комисията. Той уточни, че вече са поискали данни по всички обвинения от съответните власти, свързани със сигнали за обществени поръчки в строителството и ЕК ще съобщи за тях на ОЛАФ.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.