Според тях обещаната от властта социална реформа буксува

Майките на деца с увреждания отново излязоха на протест. Недоволството на родителите продължава и в този час пред Министерския съвет.  Причината  за поредния бунт е обещаната от властта реформа, която според майките буксува.

СНИМКИ ОТ ДНЕШНИЯ ПРОТЕСТ ВИЖТЕ ТУК 

Тази вечер протестиращите майки решиха да блокират бул. „Дондуков”. Те не само спряха движението, но опънаха и нов палатков лагер. Майките запалиха свещи в памет на всички хора, които не са дочакали реформата.

Майките поканиха премиера Бойко Борисов да се срещнат очи в очи. Искаха да му потърсят „лична отговорност” за неизпълнените обещания. До такава среща обаче не се стигна.

СТЪПКА НАПРЕД В СОЦИАЛНАТА РЕФОРМА: Протестите на майките обаче продължават

„Ние сме родители с достойнство и се борим за достоен живот на децата си тук, в тази страна. Аз лично не се чувствам унижена, чувстваме се по-скоро незабелязани, неглижирани – всички тези неизпълнени обещания не са добър знак”, заяви Мая Стоицева.

„Няма перспектива, няма бъдеще, ако не се направят реформи. Крайно време е да спрем да бъдем лъгани и реформите да започнат да се случват. Ние няма какво да губим, трябва да се борим докрай”, каза Боряна Драганова.

Квотите за наемане на хора с увреждания остават

Протестът се провежда въпреки че вчера беше постигнато известно разбирателство на двете страни – на властта и на протестиращите. Те изработиха план за действие, тоест график, по който всички предложени от майките промени трябва да влязат в сила. Майките обаче смятат, че това не е достатъчно и ще протестират, докато не видят реални резултати.

Те обявиха, че ще прекарат нощта пред сградата на Министерския съвет. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.