"Щастливци сте, че сте родени на такова красиво място", казва музикантът

Предстои коледен концерт на Горан Брегович в Пловдив на 18 декември. Той отново ще излезе на сцената с най-добрите балкански музиканти от „Оркестър за сватби и погребения“. Музикантът ще изпълни най-големите си и емблематични хитове от началото на кариерата си до днес като „Аризонска мечта“, „Месечинка“, „Калашников“, „Буба Мара“ и много други.

Български фолклор на концерта на Горан Брегович в Пловдив

Той даде специално интервю за предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” от дома си в Белград.

Талантът е като паста за зъби - трябва да го натиснеш, за да излезе нещо. Всички артисти работят като всеки друг. Композитор съм и това е, което правя”, каза Брегович.

По думите му в Сърбия се редуват отчаяние и оптимизъм, а в момента е период на оптимизъм.

„Няма причина да вярваме, че Европа ще ни реши някога проблемите. Но вярвам, че Европа има малък план, дори за нас. Няма причина да бъдем отхвърлени и се надявам да тръгнем в тази посока, както го направихте вие”, каза още музикантът.

Горан Брегович с коледен концерт в Пловдив

Брегович сподели, че не взема насериозно политиците. По думите му те са просто едни „примитивни политици”, които се борят „по примитивен начин” за гласовете на хората. Готови са дори да продадат майките си за това.

„Сега израствам. Обличам музиката си в по-естествена дреха. Ако кажем, че през онзи период моята музика беше обута в памперс, сега е облечена в панталони”, каза Горан Брегович.

ОТ КЪЩАТА НА ГОРАН БРЕГОВИЧ: Вярвям, че музиката може да промени всичко

„Свирил съм във всичките ви прекрасни градове. Знам, че може да се оплаквате от много неща, но сте щастливци, че сте родени на такова красиво място”, на мнение е големият музикант.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.