Присъдата е издадена по бързата процедура

Родители нападнаха охранител на училище в Димитровград. Те били недоволни, че не са допуснати до децата си по време на час, а съдът ги глоби по указа за борба с дребното хулиганство.

В училището в димитровградския квартал „Черноконево” учат предимно деца от съседните махали. Малко след началото на часовете преди няколко дни в училището пристигат родителите на един от учениците и искат да му занесат храна. Охранителят им казва да изчакат да свърши часа, но майката тръгва към стаята.

„Отидох да я спра, да не влиза в коридора и в следващия момент тя започна да крещи, че искам да й взема чантата. Усетих удар в тила отзад”, разказва Александър Джукелов, охранител.

Случаят има предистория. Родителите са подавали жалби срещу охранителя, че е бил децата им, когато се е опитвал да ги усмири, но разследването го е оправдало. Днес бащата не пожела да застане пред камера.

„Той като ни видя получи някаква агресия. Може би, аз и в съда съм го казал това, че съм подал жалба и той като ни видя, че сме ние хората, извади едни спрейове и започна да ни пръска в лицето”, заявява Демир, който е осъден.

Сбиването продължава няколко минути с размяна на удари. Случаят влиза в съда още същия ден, а двамата нападатели са осъдени да платят глоби от 200 и 150 лева.

„Когато се опитваме да си вършим работата, да въведем правила, дисциплина, винаги има отпор”, коментира Милко Милков, директор на ОУ "Св.св. Кирил и Методий".

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.