Новината обяви самият той в радио интервю

Сенатор Бърни Сандърс обяви, че ще се кандидатира за президент на САЩ за втори път след последната си кандидатура през 2016 г., съобщава БГНЕС. Сандърс, който е на 77 години, съобщи за решението си по време на радио интервю в родния си щат Върмонт.

„Искам хората във Върмонт първи да знаят за това”, каза той пред Общественото радио на Върмонт.

Сандърс даде разяснение за това каква ще бъде кампанията му.

„Това, което обещавам да направя докато обикалям страната е да взема всички ценности, с които ние във Върмонт се гордеем, като вярата в справедливостта, в общността, в политиката за обикновения човек и в градските срещи, и да ги разпръсна из цялата страна”, каза той.

Новината съобщи и в личния си профил в Twitter.

Сенаторът нарече Тръмп национален срам и патологичен лъжец.

„Смятам, че той е расист, хомофоб, ксенофоб, някой, който се опитва да печели от евтини политически идеи, като се заяжда с малцинствата, най-вече нелегалните емигранти”, заяви Сандърс.

През 2016 г. сенаторът направи неуспешен опит за кандидатура за президент и бе победен от Хилари Клинтън, за мястото на представител на Демократите. От своя страна Клинтън бе победена на изборите от Доналд Тръмп.

По време на кандидатурата си Сандърс имаше силната подкрепа от страна на младите либерали заради идеите му за безплатни здравни грижи, минимална надница от 15 долара на час и безплатно университетско образование. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

Редактор: Росана Манева