В съдебна зала Алекс Анков влезе прикрит с качулка и окован във вериги

Съдът в Кюстендил остави за постоянно в ареста 19-годишния Алекс Анков, който е обвинен за убийството на 35-годишния Валери Дъбов в центъра на Кюстендил в неделя призори. Магистратите прецениха, че е налице опасност Анков да се укрие и затова той ще остане под охрана.

Задържаха издирвания за убийството в Кюстендил (ОБЗОР)

В съдебна зала Алекс Анков влезе прикрит с качулка и окован във вериги. Негови близки не дойдоха. Пред съдията Анков каза само че съжалява за случилото се и че „не е знаел, че така ще стане“. Според обвинението младежът умишлено е умъртвил Валери Дъбов, а след това в масовото меле се е опитал да убие още двама мъже.

"Всички установени от закона предпоставки за вземане на това решение за най-тежка мярка са налице. В случая друго не може да бъде направено. Всички доказателства, според мен, които са събрани, сочат за наличие на основателно предположение, за това, че обвиняемият е извършил престъплението, в което е обвинен, а то е изключително тежко", каза наблюдаващият прокурор Ангел Байрактарски.

12 души бяха арестувани след кървавото меле в центъра на Кюстендил, като във вторник бяха освободени всички, без обвинения за убийството Алекс Анков. След инцидента той се предаде доброволно, като доведен от майка му в районното управление.

Ако бъде признат за виновен, Анков може да получи три възможни присъди - затвор между 15 и 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

За поредна вечер в Кюстендил, хората се събраха, за да почетат паметта на убития Валери Дъбов. Междувременно от община Кюстендил обявиха, че са готови да предоставят общинско жилище на майката на убития Валери Дъбов

Репортер: Антон Чавдаров

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.