Мартин Гергов разказва за живота му през армията, рекорда по мъртва тяга и спортния военен лагер на открито

Българска фитнес следа в Холивуд. Една от най-сексапилните американски актриси – Хали Бери е завладяна от родния фитнес уред – Bulgarian BAG. Благодарение на изобретението на бившия шампион по борба Иван Иванов, звездата, спечелила "Оскар", поддържа безупречна форма. Сред последователите на така наречената българска чанта е и Мартин Гергов.

Да тръгнеш от мазето в Роман и да станеш шампион в Париж (ВИДЕО)

Той е машина, бивш старшина на рота. Въпреки че бивши военни няма, четири пъти е държавен републикански шампион по силов трибой. Четвърти в света по мъртва тяга.

„Четвърти  в света съм по мъртва тяга. Като най-много съм дърпал 280 килограма. Беше държавен рекорд, от което се отказах поради факта, че не се отнасят достатъчно сериозно със спорта в България”, коментира той.

Културист се връща в играта след жестока катастрофа

Военното училище, армията и фитнес залата са му тесни. Споделя, че в началото не е искал да влиза в армията. Признава, че армията е започнала да му помага в живота, в много ситуации. А най-хубавият спомен е как е прескачал оградата на военната академия, но не да ходи на дискотека, а за да тренира във фитнес залата.

„Специално за фитнеса аз съм тръгнал по най-трънливите пътеки, защото аз съм от Ивайловград. Тренирал съм в една фитнес зала, която представляваше едно мазе, цялото в мухъл. Миришеше и зиме и лете”, сподели още Мартин Гергов. За 17 години фитнес културата на българите се е променила много. Много хора са започнали да спортуват, но повечето от хората тренират неправилно, категоричен е културистът.

Вижте цялата му история във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.